Jamesina kauppaan

Eduskunnassa keskusteltiin eilen tasa-arvoisesta avioliittolaista. James Hirvisaaren suurin huoli oli monien muiden lakia vastustavien tavoin lapsen etu. Lapset uhrataan hirvittävällä tavalla itsekkyyden alttarille, jos aikuisten ihmisten annettaan mennä naimisiin keskenään. James haluaisi, että laissa määriteltäisiin lapsen oikeus isään ja äitiin.

Nämä äänekkäästi lapsen etua ajavat henkilöt voisivat ottaa selvää mitä adoptio käytännössä tarkoittaa. Adoptio on pitkä, kallis ja henkisesti raskas prosessi. Pariskunnan suhde syynätään läpi adoptioneuvonnassa niin tarkasti kuin mahdollista. Jotkut eroavat tämän myötä. Jos haluat adoptoida, sinun täytyy miettiä vuosien ajan ja tehdä selvityksiä paperilla siitä, miksi sinä haluat lapsen. Haluatko lapsen yhteisön paineen takia? Tuleeko adoptoitu lapsi biologisen korvikkeeksi? Mitä jos lapsi on vammainen?

Adoptio tapahtuu käytännössä lähes aina ulkomailta. Tällä hetkellä lapsia adoptoidaan eniten Kiinasta, Etelä-Afrikasta ja Venäjältä. Ruotsissa homopareilla on ollut mahdollisuus adoptoida lapsia kohta kymmenen vuotta, mutta yhtäkään adoptiota ei ole tapahtunut. Tämä johtuu yksinkertaisesti luovuttajamaiden tiukoista kriteereistä.

Heteroparienkin on hankala saada lasta adoption kautta ja homoille se on siis oikeastaan mahdotonta. Suomalaisia lapsia adoptoidaan hyvin vähän, muutamia kymmeniä vuodessa ja nämäkin ovat yleensä sovittuja. Sanomattakin on selvää, että suomalainen luopuu lapsestaan vasta äärimmäisessä pakkotilanteessa. Voimme olla ylpeitä siitä, että maassamme on niin hyvät tukiverkostot raskaana oleville.

Joten parahin James Hirvisaari ja muut huolestuneet kansalaiset, voitte juoda kristillisen saunaoluenne jatkossakin rauhassa. Kun laki menee läpi, homot eivät voi ostaa kaupasta lapsia itselleen. Kuten eivät voi heterotkaan.

Tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole keneltäkään pois.

#

4 thoughts on “Jamesina kauppaan

  1. Tällaisilla tiukoilla kriteereillä on tapana koskea vain tavallista kansaa. Käytännössä vallanpitäjiä tai heidän rikastuttamia lakeijoita ei koske edes perustuslaki, joten epäilyttää silti nämä adoptiobyrokraattiset toimet kun rahalla saa mitä vaan.

  2. Löytyykö lähdettä tuolle että Ruotsissa ei ole tapahtunut vielä yhtään homoadoptiota? En sinänsä epäile tätä tietoa mutta kysyn vain että mistä se on peräisin? Teen itse juttua tähän liittyen ja haluaisin vain tsekata faktat…

  3. Pingback: Virhemarginaali podcast 12: Tasa-arvoinen avioliittolaki | Virhemarginaali